За отбелязването на 125-годишнината на БСП в края юли на Бузлуджа партията разпраща покани през фейсбук. Събитието е създадено от лидера на ПЕС Сергей Станишев, а надсловът му е "Аз съм БСП". Освен че информират за традицонния събор на Бузлуджа, организаторите приканват всеки от записалите се за участие да "напише, заснеме с телефон или запише видео или аудио и качи тук своето лично мнение какво за него е БСП и защо подкрепя, симпатизира или членува в нашата вековна партия". Идеята е всички във фейсбук да видят, че "в БСП вярват опитни, интелигентни и модерни хора, които имат мечти, желания и амбиции за бъдещето".

Сергей Станишев е споделил събитието и от личния си профил, като е призовал социалистите да използват хаштага #АзСъмБСП, който напомня на изразите на солидарност след световни трагедии по примера на #JeSuisCharlie.

Ето какво е написано в обръщението в събитието "Аз съм БСП":

"Скъпи приятели,

Тази кампания има за цел да покаже, че БСП е партия с перспектива, с визия, с енергия и потенциал. И откъде идват енергията и потенциалът? Естествено от хората в БСП. Целта на инициативата е да покаже, че зад Българската Социалистическа Партия не стоят просто три букви и 125-годишна история, а истински хора, които носят каузата България в сърцето си. Нека всички във Фейсбук видят, че в БСП вярват опитни, интелигентни и модерни хора, които имат мечти, желания и амбиции за бъдещето. 

Избрахме надслова "Аз съм БСП", понеже вярваме, че потенциалът на тази 125-годишна партия е голям, защото хората в нея са големи.

Ще ви бъдем признателни, ако всеки от вас напише, заснеме с телефон или запише видео или аудио и качи тук своето лично мнение какво за него е БСП и защо подкрепя, симпатизира или членува в нашата вековна партия.

Сигурни сме, че всеки от нас има какво да каже и с какво да се гордее.

И се надяваме тук да го докажем".