"Такова раболепно поведение към Русия аз не съм виждал години наред, даже от БСП".

Това заяви зам.-шефът на ДСБ Атанас Атанасов пред бТВ по повод политиката на премиера Бойко Борисов в последните седмици. Според него е много важно събитията в Турция да не изместват дневния ред на България.

"Неуспешен опит за преврат в Турция, това се вижда. Възможно е този опит за преврат да е провокиран. Една часто от публичните коментатори обаче го обсъждат все едно сме провинция на Турция. "Вижте какво става в комшиите, за това ни трябва стабилност...". Това е експлоатация. Една нестабилна Турция поражда рискове. Но да не изместваме нашия дневен ред. Всичко отива настрани, започваме да плашим хората. Правителствената пропагандна машина насочва към този пробелм. Какво стана с КТБ, защо в регулаторите се избират удобни хора, какво се случва с АЕЦ "Белене"? Имаме много важен дневен ред. Трябва да съсредоточим вниманието си върху това. Да не цъфнем наесен с български държавен глава, който да гледа на североизток".

Това заяви Атанасов. Според него има много хора, които са недоволни от днешното управление и които не биха гласували вляво.

Атанасов заяви, че правителството абдикира от своята програма и това се е случило след излизането на ДСБ в опозиция.  Той е убеден, че реформи вече не се правят. ДСБ подкрепя външния министър Даниел Митов и военния министър Николай Ненчев заради категоричната им евроатлантическа ориентация. За пореден път Атанасов заяви, че Петър Москов не е министър на ДСБ. Според него Борисов сега се чувства свободен и управлява по същия начин, както през първия си мандат.