По руска и по турска линия нашите служби винаги са били рехави... Виждате как всички приказки за чайки, сойки и яхти в Черно море рухват.

Българският партиоризъм и национализъм от 19 век не е обърнат на изток. 

България и Турция са военно несъизмерими. България и Русия - също. Нашата сигурност е в НАТО и ЕС. И се притеснявам, че правителството по тази тема е кекаво. Имаме двама министри, които подкрепят усилията на НАТО и един премиер, който подрива усилията им.

Републиканското устройство с неговите здрави институции, които не се променят със всеки избори, е гаранцията за свобода. Какво се случва в Турция - разгражда се основата на републиката под напора на някаква стихийна демокрация. Разграждат

Работата на българските служби е нищо да не се случва на българските партии от това, което се случва в Турция. По същия начин това се отнася и за Русия. Аз много се съмнявам, че ще има български избори в Турция в тази ситуация.

Българската държавата трябва да вземе решение, но не с групостите, които се извършиха с Изборния кодекс. Държавата трява да прецени безопасно ли е да има избори в Турция.

Насилието е друга тема.

Не, няма инсценировка, по всяка вероятност опитът е бил да се предотврати това, което се случва в момента.