Крадци са разбили сейфа на певицата Райна Кабаиванска и задигнали бижута за десетки хиляди евро, съобщи "Гадзета ди Модена". Според специалисти е трудно да се определи точната сума, защото зависи от пазарната стойност, на която те биха могли да бъдат продадени. Цената естествено нараства, ако сред тях има с антикварна стойност, а и от самия факт, че са принадлежали на една от най-известните певици в света.

Българската оперна прима се прибрала вкъщи след два дни отсъствие и с ужас установила, че вратата на апартамета й на улица "Фабрици" била отворена. Бандитите ограбили единствено бижутата от сейфа. Обирът е бил направен от професионалисти, защото няма никакви следи от взлом, нито пръстови отпечатъци. Няма и свидетели на престъплението.

Трудно може да се определи и точно кога е извършена кражбата, тъй като цели два дни в апартамента не е имало никого. Следователите са иззели камерите в района с надежда на тях да са запечатани престъпниците.

81-годишната Райна Кабаиванска живее в Модена от десетилетия. В момента тя води специализиран курс по високо майсторство за оперни певци в консерваторията в града „Веки-Тонели“. В Модена дълги години живя и световноизвестният български бас Николай Гяуров, починал на 2 юни 2004 година.