Кирил Рашков - внук и съименник на "аристократичния" си дядо Цар Киро, сестра му Костадинка и майка им и баща им - Ангел и Гергина, получиха от пловдивския окръжен съд глоби по 5000 лв. за укриване на данъци. Костадинка, която пък е пълна адашка на баба си - "царица Костадинка", отнесе 2 г. и 8 мес условно с 3 г. изпитателен срок.

Плетеницата от имена обърка доста медии, че осъдените са "знаковите" глави на фамилията цар Киро и царица Костадинка.

Четиримата не са платили данъци като участници в „Евростандарт” ЕООД за периода 2002-2010 година. Това е фирмата, която стопанисва знаковата за българския преход алкохолна фабрика в Катуница. Принц Ангел е бил управител на дружеството и е икономисал 7000 лв. налози, задълженията на Гергина са 32 000 лв., на Костадинка – 13 000, а на Кирли-младши – 52 хил. лв.

Всички, без Костадинка обаче преди старта на делото срещу тях са внесли сумите заедно с лихвите. Затова нейната присъда е най-тежка. Пред съда Костадинка обясни, че гледа болно дете, а друго ѝ било починало наскоро, затова няма никакви пари.

Хумористичен елемент в процеса внесе това, че принц Ангел скромно призна, че е с основно образование. Докато при участието си във "ВИП брадър" преди години беше споделил, че е завършил Оксфорд.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно производство. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред апелативната инстанция.