"Срещи Бойко Борисов ли тръгвате? Бунт на кораба!"

С тези думи депутатът от БСП Атанас Зафиров се обърна към ГЕРБ по време на заседанието на комисията по отбрана. Коментарът на Зафиров бе по повод гласуването на герберите, които отхвърлиха влизането в дневния ред на проекта за решение за обяване на Черно море за демилитаризирана зона, внесен от социалистите.

"Тук пише Корнелия Нинова".

Така зам.-шефът на комсията Валентин Радев отговори на Зафиров, посочвайки имената на вносителите. Преди време обаче лично премиерът Бойко Борисов заяви, че Черно море според него трябва да бъде демилитаризирана зона.

БСП ПРЕГЪРНА "ДЕМИЛИТАРИЗИРАНОТО" ЧЕРНО МОРЕ НА БОРИСОВ

Малко след гласуването Ангел Найденов заяви, че недопускането на  точката дори за дебат в комисията е нелогично. Той обърна внимание, че решението е разпределено по надлежния ред и недопускането му нарушава правилника на парламента.

"Изразете мнението си при обсъждането. Няма логика да откажете. Това е работата на Народното събрание и комисиите - да се произнасят", заяви Найденов.

Шефът на комисията Михо Михов допусна, че депутатите вероятно се нуждаят от допълнително проучване

"Това е чиста форма на диктат на мнозинството", отвърна му Зафиров.

Радев обаче го репликира, че правилникът е спазен и припомни на БСП, че могат да внесат проекта си директно в залата.

Репликата на Борисов за демилитаризирана зона предизвика сериозно напрежение в мнозинството в последните дни. Тя даде повод на лидера на ДСБ Радан Кънев да разкритикува премиера, че бламира усилията на военния министър Николай Ненчев и външния министър Даниел Митов за евроатлантическата интеграция на България.

РАДАН КЪНЕВ: ЕДИН ПРЕМИЕР ПОДКОПАВА УСИЛИЯТА НА ДВАМА МИНИСТРИ ЗА НАТО

Борисов не му остана длъжен и му отговори, че това е лъжа и клевета.

БОРИСОВ СРЕЩУ КЪНЕВ: ЛЪЖА И КЛЕВЕТА Е, ЧЕ НЕ СМЕ ГАРАНТ ЗА ЧЛЕНСТВОТО НИ В НАТО И ЕС

А парламентарната група на ГЕРБ привика Ненчев по темата, като военния министър благодати и на депутатите, и на Борисов за подкрепата, която е получавал от тях.

МИНИСТРИ БРАНЯТ НАТОВЕЦА БОРИСОВ ОТ РАДАН КЪНЕВ