"Детето е излЕтело отзад, търчало си е. И е се блъснАло у джипа и е паднАло."

"Ние си пазиме децата, влизаме в училището с тях за ръка и си ги вкарваме вътре. Не е кметът виновен. Майката е виновна"

"Този микробус като се движи и ти като се шибнеш отзад и като паднеш, кой е виновен"

С такива реплики поддръжници на кмета на Трън Станислав Николов го защитаваха пред камерата на Нова ТВ заради инцидента, при който той блъсна с джипа си 6-годишно момче. Малкият Ивайло остана без далак и с половин черен дроб. Според първоначалното заключение на разследващите обаче детето само се е ударило в колата. Това твърди и самият Станислав Николов. Главният прокурор Сотир Цацаров вече прехвърли делото на друга прокуратура.

Оказа се, че всички хора, които се бяха събрали пред общината, за да защитават кмета работят или по програми към общината, или във фирмата на Николов, която се занимава с отглеждане на картофи.

Самият кмет заяви, че е карал с 5 км.

"Разминавам се с училищния автобус и чувам някакъв удар в задната част на автомобила. И виждам паднало дете отзад. А джипът беше с роубари, знаете има едни железа. За лош късмет детето се удря със стомахчето в джипа. Шестгодишните деца казват, че имат много слаби стомахчета", заяви Станислав Николов.

И допълни:

"На 6 години дали ще го пуснете да тича самичко по улиците".

Свидетелите на инцидента били заплашвани да мълчат, потвърдиха от прокуратурата. Според кмета обаче жената, която се оплакала от натиск, била психически нестабилна. По случая е започнало разследване за подбуждане към лъжесвидетелстване.

"Ако дам показания и кажа истината, ще пострадам и може и да не съм между живите".

Това каза Любка Лазарова, свидетел на инцидента.

"Тази жена, може да питате всеки в града, не е стабилна, нищо, че няма документ да е освидетелствана", коментира самият Николов.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обаче заяви, че свидетели наистина са били притискани и има закани за убийство и за уволнение.

Премиерът Бойко Борисов също коментира казуса, тъй като Николов е избран от листата на ГЕРБ.

"Не искам да чувам и виждам кмета на Трън”, заяви Бойко Борисов.

И припомни, че лично той е помолил главния прокурор да прехвърли делото от Трън в Перник.

"В случая чуках на отворена врата. Когато говорих с главния прокурор, той ми кажа, че делото вече му е на бюрото и го препраща на друго място”, заяви Борисов.

И отсече:

"Много се подразних като слушах как кметът на Трън обяснява как щял да съди телевизии и нямало да говори. Първо - ти си публична фигура, когато те питат, ще излезеш и ще кажеш какво мислиш, а не след 5 дни да обясняваш кой е луд и кой не е. На всеки може да му се случи някаква неприятност на пътя. Посипи си главата с пепел, иди при тази жена, направете всичко възможно. И партията щеше да даде пари за лечението на детето. Не искам да го чувам и да го виждам".