ГЕРБ ще участва самостоятелно в президентските избори, защото сме партия, която обича да носи отговорност. Ние винаги разчитаме на широка подкрепа – от страна на българските избиратели.

Това съобщи в профила си във Фийсбук председателят на ПГ на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб на паритята Цветан Цветанов в Плевен.

ГЕРБ е една от малкото партии, която има реален политически живот, добави Цветанов и обясни, чече в Плевен, за да проведе работна среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ от областта.

„ГЕРБ има своята идентичност, имаме своето политическо поведение, което сме реализирали във връзка с подготовката за всеки един национален избор. ГЕРБ може да носи отговорност и затова участва самостоятелно – за да се знае електоралната тежест на всеки от кандидатите. Това ни натоварва с допълнителни предизвикателства. ГЕРБ винаги е защитавала евроатлантическата идентичност и на това ще заложим и в тези избори“ информира зам.-председателят на ГЕРБ.

„Според мен президентът-обединител трябва да има натрупан опит и авторитет. Аз смятам, че няма нищо лошо номинацията да бъда свързана с политическата формация, защото даденият кандидат е имал възможност да бъде избран за депутат, кмет или участник в изпълнителната власт. Това дава допълнителна представа на избирателя за неговите качества. Убеден съм, че кандидатът за президент трябва да има изграден авторитет, както и да е доказал, че работи в интерес на обществото“ написа още Цветан Цветанов .