Отговорът на заглавието е - чл. 177 ал 2:

Който отвлече лице от женски пол с цел да го принуди да встъпи в брак, се наказва с лишаване от свобода до три години, а ако пострадалата е непълнолетна, наказанието е лишаване от свобода до пет години.

За точно за такъв абсурден случай съобщават от Районна прокуратура - Нови пазар, която подписа споразумение с 37-годишната Гюлен Субашева от шуменското с. Тодор Икономово.

Със своя автомобил „Фолксваген Шаран“ тя отвлякла непълнолетно момиче, за да го принуди да встъпи в брак с непълнолетния й син. Районният съд е одобрил споразумението и подсъдимата кандидат-свекърва ще изтърпява наказание от 3 месеца лишаване от свобода (условно) с тригодишен изпитателен срок.

Подсъдимата кандидат-свекърва харесала 15-годишното момиче и решила да го отвлече с колата си и да омъжи насила за 17-годишния си син, който е неин съучастник в извършеното престъпление. Тя забърсала неволната кандидат-снаха директно от училищния двор.

В съдебната зала подсъдимата Гюлен Субашева декларира, че се отказва от разглеждане на наказателното дело срещу нея по общия ред, призна се за виновна, изрази съжаление и прие да изтърпява наказание от три месеца с тригодишен изпитателен срок. Споразумението е окончателно, допълват от държавното обвинение.

Според медии Гюлен, която минава за бизнес-дама, защото навремето имала магазин, искала по този начин да зарадва умиращия си съпруг и да му представи бъдещата си снаха, в която синът им бил безумно влюбен.

Акцията по отвличането на девойчето, станала преди около 2 месеца, обаче се провалила и само 15 дни след това съпругът починал. На делото в съда в Нови пазар подсъдимата дойде вече вдовица.

Невръстният жених пък е предаден на комисията за борба с противообществените прояви на непълнолетни.