Варна ще е литература – освен плаж, слънце и море – в продължение на 10 дни от утре, 29 юли. Повече от 50 български издателства излагат най-интересното от продукцията си на Алеята на книгата от  хотел „Черно море“ до Фестивалния и конгресен център в морската столица. Освен много книги в общо 16-те шатри, традиционно е подготвена и богата културна програма.

Събитията са близо трийсет, а с читателите ще се срещнат писатели като Васил Георгиев, който ще представи своя „Екс орбита“, Васил Панайотов с „Убиец“, емблематичния автор на „Егоист“ Тео Чепилов с шантавата си „Ситуация след ситуация“.

Разговори ще има още със Здравка Евтимова за нейната „Една и съща река“, провъзгласена за Български роман на годината 2016, с поетесата Екатерина Йосифова за новата ѝ стихосбирка „Икономична класа“ и с Георги Томов за разказите му във „Всичките дни“. Победителят в писателското риалити „Ръкописът“ Георги Бърдаров ще представи романа си „Аз още броя дните“, а интересна ще е и срещата, посветена на литературния дебют на Радко Пенев „Ритуалът“.

Традиционно се организира и специален детски кът с игри и забавления за най-малките.

Входът за всички събития е свободен.

Пълна културна програма

Площад Славейков