Лидерът на ВМРО, съпредседател на Патриотичния фронт и зам.-шеф на парламента Красимир Каракачанов и колегата му на парламентарния президиум от "Атака" Явор Нотев да бъдат общата патриотична кандида-президентска двойка на изборите наесен. Това предлага Инициативен комитет, начело с водача на съюз "Защита" и бивш депутат Йордан Величков. В комитета участват още ген. Петър Илиев и професорът по политически науки от Калифорнийския университет Никола Алтънков.

"Водим разговори за общо явяване на президентските избори на всички патриотични сили отдавна. Тази вечер и утре сутрин ръководствата на ВМРО, на НФСБ и на "Атака" трябва да обсъдят предложението. И утре ще обявим дали има новина".

Това каза лидерът на войводите и предложен за държавен глава Красимир Каракачанов пред "Клуб Z".

Идеята е решението да бъде взето утре, когато Народното събрание ще насрочи и датата за провеждане на изборите. ГЕРБ предлагат това да е 6 ноември, ДПС - 30 октомври, а БСП - 23 октомври. Повечето парламентарни сили подкрепят идеята на управляващите. Според Патриотите е добре с яснотата по датата на изборите да се появи и яснота кого ще избираме.