"Аз бих защитил Мария", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия.

Така той зае страната на 18-годишната ученичка от Стара Загора, която уби известния изнасилвач Боньо Фаса, който се гаври с нея. В момента Мария е в ареста.

"Информацията, с която разполагаме, я имате и вие. Аз бих защитил момичето, защото в случая има неизбежна самоотбрана", допълни Цветанов.

И призова:

"Всички жертви на Боньо Фаса трябва да помогнат на това момиче. Трябва да разкажат какво им се е случило, колкото и да е късно."

Цветанов коментира и антитерористичния закон, като припомни, че има "сериозен интензитет на терористичните заплахи в Европейския съюз".

"Сега всяка една държава адаптира законодателството си към създалата се ситуация. Причина за това е и бежанската война след войната в Сирия", поясни Цветанов.

Водещата призна в ефир, че проявява интерес към "Даеш" ("Ислямска държава"). Той бил професионален и тя попита как би се разграничил такъв интерес. На което Цветанов отговори, че той трябва да се разделя, ако е проявен от терорист или журналист.

Накрая бе засегната и темата за кандидат-президента на ГЕРБ на изборите наесен.

Цветанов отрече да е казвал, че това трябва да бъде Цецка Цачева. И уточни, че само е изтъквал, че тя има всички качества за това и би могла да бъде разглеждана в такъв вариант. Но има и много други такива хора.

"Трябва да имаме човек, доказал качествата си, включително в кризисни ситуация", каза Цветанов.

А на въпроса дали Бойко Борисов е обсъждан за кандидат той отговори така:

"Съвсем нормално е в една политическа формация самият лидер също да бъде разглеждан като потенциален кандидат."