Нов конфуз за Мелания Тръмп, след като на конгреса на републиканците в Кливланд произнесе реч, в голяма част преписана от слово на Мишел Обама от 2008 г.

Сега изчезна и уебстраницата на Мелания, най-вероятно заради измислена биография, съобщават американски медии, сред които и сп. “Ню Йоркър”, направило собствено разследване.

МЕЛАНИЯ ТРЪМП КОПИРА РЕЧ НА МИШЕЛ ОБАМА

В биографията на госпожа Тръмп е посочено, че преди да замине за САЩ, в родната си Словения е завършила дизайн и архитектура. След това тя е сновала между Париж и Милано като манекенка, накрая през 1996 г. се установила в Ню Йорк. Дословно на уебстраницата е било съобщено:

After obtaining a degree in design and architecture at University in Slovenia, Melania was jetting between photo shoots in Paris and Milan, finally settling in New York in 1996.

Според разследващите журналисти обаче Мелания е прекъснала следването си, за да продължи кариерата си на модел.

Доналд Тръмп побърза да защити съпругата си. Той написа в туитър, че уебстраницата е била списана през 2012 г. , оттогава не е била осъвременявана и така не е представен актуалният живот на Мелания. По тази причина страницата е била заличена. Тръмп посочва и линк на империята си, където можело да се прочете и биографията на съпругата му. Там обаче няма и дума по темата.

Предизборният екип на Доналд Тръмп от самото начало на кампанията прави всичко възможно да представи съпругата му Мелания в най-добрата светлина. Бившата манекенка не трябвало да се приема като придатък на известния си съпруг. Така се твърдеше, че г-жа Тръмп владеела пет езика. Със сигурност се знае, че са два – родният й и английски. Съобщенията за останалите три могат да се окажат толкова верни, както и че е завършила дизайн и архитектура, коментират американските издания.