Сделката по преминаването на Пол Погба от "Ювентус" в "Манчестър Юнайтед" е почти опечена. Очаква се "червените дяволи" да платят между 110 и 120 милиона евро за френския национал. Според английската преса, точната сума е 100 млн. паунда, което прави 119 млн. евро.

Ако стане факт, това ще е трансфер №1 във футбола, изпреварвайки 100-те милиона, броени от "Реал" (Мадрид) на "Тотнъм" за Гарет Бейл. "Юнайтед" е замесен и в покупка №3 в историята - заради 94-те милиона евро, дадени пак от "Реал" за Кристиано Роналдо.

Клубът от Манчестър ще подобри собствения си рекорд в Англия - преди две години от "Олд Трафорд" се бръкнаха за близо 80 млн. евро за Анхел ди Мария.

Любопитно е, че Погба, взет от "Манчестър Юнайтед" заедно с цялото му семейство като тийнейджър, напусна почти за без пари през 2012 г. Тогава Алекс Фъргюсън отказа да увеличи заплатата на Погба и агентът му Мино Райола уреди преминаване в "Ювентус". Торинци се сдобиха с таланта за около 1 млн. евро. 

Заплатата на Погба ще е по 350 000 евро на седмица. Твърди се, че той вече е минал медицински прегледи в клиника в Лос Анджелис, където е на почивка. Неговите условия бяха уредени още по време на европейското.  Двата клуба се пазаряха за комисионата на Райола, която е към 20 млн. евро.

Трансферът може да бъде обявен официално още днес. Онзи ден "Ювентус" се сдоби с аржентинския нападател Гонсало Игуаин за 90 млн. евро. 

Междувременно Бастиан Шванщайгер обяви в социалните мрежи, че се отказва от националния отбор на Германия, на който беше капитан. Още една промяна очаква халфа - според медиите на Острова Жозе Моуриньо вече го е уведомил, че няма да разчита на него в "Манчестър Юнайтед".