Днес една от водещите новини на официалния сайт на УЕФА е посветена на "Левски".

Порталът на европейската футболна централа типично в свой стил почита 100-годишнината на "сините", като изрежда 10 големи победи на отбора в клубните турнири на Стария континент.

Борислав Михайлов отчая "Щутгарт" със спасяванията си през 1983-та

Вижте целият списък, мачовете не са класирани, а просто изредени:

"Левски" - "Бенфика" 2:2. Мачът се играе на 10 ноември 1965 г. - от първия кръг в турнира за Купата на европейските шампиони. За "Бенфика" на терена е Еузебио, а за "Левски" - Георги Аспарухов. И двамата се разписват по два пъти. В реванша "орлите" побеждават с 3:2 у дома и продължават.

"Левски" - "Аякс" 2:1 (5:3 след дузпи). На 10 декември 1975 г. "сините" записват един от големите си триумфи, като изхвърлят холандците за Купата на УЕФА.

"Левски" - "Барселона" 5:4. Отново във втория по сила турнир. В първия мач българският отбор е разгромен с 0:4 на "Камп Ноу", а в реванша 17 март 1976 г. поне връща честта си срещу един от най-силните в Европа и тогава.

"Левски" - "Атлетико" (Мадрид) 2:1. На 2 март 1977 г. левскарите вземат аванс в четвъртфинала за Купата на купите, но в реванша "дюшекчиите" печелят с 2:0 и отиват напред. 

"Динамо" (Киев) - "Левски" 1:1. Тимът от "Герена" препъва украинския гранд още в ранна фаза за Купата на УЕФА, след като в първия мач резултатът в София е 0:0. Датата 19 септември 1980 г. е сред най-светлите в 100-годишната история на клуба.

"Левски" - "Щутгарт" 1:0. Още се помни какво направи Борислав Михайлов на 28 септември 1983 г., за да може "Левски" да отстрани германския тим с общ резултат 2:1... Двубоят бе за Купата на УЕФА.

"Щутгарт" - "Левски" 2:2. А за да имат немците по-ярък български спомен, "сините" ги вадят от Европа и на следващата година. В първия мач на родна земя резултатът е 1:1, а на 3 октомври 1984-та съставът на треньора Васил Методиев пак отива напред, благодарение на повече голове, отбелязани на чужд терен. Този път в турнира КНК.

"Левски" - "Глазгоу Рейнджърс" 2:1. 29 септември, 1993 г. Тече 90-тата минута, когато Николай Тодоров-Кайзера праща от 35 метра бомба с адресна регистрация горния десен ъгъл на вратата на шотландците. "Левски" продължава!

"Левски" - "Киево" (Верона) 2:0. На 9 август 2006-а българският футбол вкуси от Шампионската лига, а на реванша в града на Ромео и Жулиета изпита пълната й сладост. "Сините" направиха 2:2 и прекрачиха в турнира на милионерите. За първи и единствен път досега.
"Левски" - "Удинезе" 2:1. Отново уточняваме, че това не е класация. Българският тим отстрани италианския и се класира на четвъртфинал за Купата на УЕФА. "Сините" сърца се сгряха в студената мартенска нощ на 16-и преди повече от осем години.