И Queen тръгват по пътя на Майкъл Джексън и Led Zeppelin - неиздавани досега записи на групата с гласа на отдавна мъртвия им певец Фреди Меркюри ще бъдат включени в нов албум до края на годината, съобщи в. Guardian, цитирайки китариста Брайън Мей. По неговите думи новият диск ще се казва "Queen Forever" ("Куин завинаги").

Напомняме, че Майкъл Джексън вече оглави класациите с посмъртния си албум Xcape, а Led Zeppelin вече са в напреднала фаза на новата си (стара) продукция, ремастерирайки неиздавани парчета с починалия през 1980 г. Джон Бонам на барабаните. 

"Намерихме в архивите си няколко песни, в които Фреди пее, а ние всичките свирим - съобщи Бръйън Мей. - Срет тях има  Сред тях има впечатляващи балади с мощен, епичен звук." Основният материал е от 1980-те години, отбелязва китаристът. Групата планира да комбинира и правени преди десетилетия записи с гласа на Фреди със скорошни инструментални композиции.

Идеята "Queen Forever" се родила, когато Брайън Мей и барабанистът Роджър Тейлър се натъкнали на неиздавани преди композиции в архивите на бандата. Сред тях имало и дуети на Фреди с Майкъл Джексън, но Мей не уточнява дали песента ще влезе в "Queen Forever". През 1983 г. Меркюри и Кралят на попа направили една дълга сесия заедно в студиото "Енсино" край Лос Анджелис. За 6 часа те записали 3 композиции, но не направили съвместен албум, защото така и не успели да намерят време да запишат още парчета.

45-годишният Фреди Меркюри почина през 1991 г. от пневмония, вследствие на СПИН.