Организацията „Уикилийкс“ има на свое разположение още порции от електронните писма на сътрудниците на Националния комитет на Демократическата партия на САЩ, които бяха придобити от неизвестни хакери, предаде ТАСС.

Част от тази кореспонденция се отнася до президентския кандидат на партията Хилъри Клинтън. Това съобщи  в интервю за телевизия CNN създателят на „сайта за изтичания“ Джулиан Асанж.

„Разполагаме с още материали, свързани с президентската кампания на Клинтън“, заяви Асанж и уточни, че става въпрос за „извънредно интересни“ документи. Той не сподели кога организацията смята да публикува този архив.
Създателят на „Уикилийкс“  отбеляза, че електронните системи на Демократическата, а и на Републиканската партия в САЩ, са „уязвими като швейцарско сирене“, поради което кибератаки върху техните компютри са извършвани „в продължение на последните няколко години“.
Асанж заяви за пореден път, че „Уикилийкс“ няма никакво отношение към самата атака, но отново отказа да разкрие източника на скандалните документи.