Фенове на пловдивските "Ботев" и "Локомотив" се сбиха няколко пъти преди и по време на мача между двата отбора днес.

Дербито, което се състоя още в първия кръг на новото първенство, ще се запомни повече със сблъсъците, отколкото с играта. То завърши 1:1 и се игра не в Пловдив, а в Бургас. Причината е, че стадионът на "Ботев", който бе домакин, не е получил все още лиценз за Първа лига. Кой знае защо гостите от "Локо" бяха излезли със светлосини вместо с традиционните си раирани бяло-черни фланелки.

Всичко интересно в мача се случи през второто полувреме. Първо в 67-ата минута току-що влезлият в игра Дани Кики откри резултата за "Локо". А само осем минути по-късно ветеранът Иван Стоянов, играл някога в ЦСКА и "Лудогорец", изравни, макар, че имаше сериозно съмнение за засада. При попадението му фен на "канарчетата" нахлу от радост на терена и мачът бе за кратко прекратен. Той бе спрян и в 15-ата минута пак заради привържениците на "Ботев", които хвърлиха димка на терена.

Сблъсъците между двете агитки започнаха още на магистрала "Тракия", съобщи Нова телевизия. Един човек е ранен и откаран в болница в Сгара Загора при сбиване между фенове на двата отбора, станало в заведение край града.

Общо 400 полицаи бяха мобилизирани в Бургас заради пловдивското нашествие. В помощ на местните пазители на реда бяха пратени подкрепления от Пловдив и Варна.

Въпреки това запалянковци пробиха кордона в Морската градина и успяха да влязат в ръкопашни схватки, макар и за малко. Арестувани бяха двама фенове на "Ботев".

Полицията обаче не допусна битки на плажа. Феновете на единия отбор бяха пуснати само на Централния плаж, а на другия - на отстоящия на близо 2 километра Северен плаж.