САЩ, Великобритания и Австралия остават най-желаните дестинации за работа на професионалисти от цял свят. Според публикуван днес доклад на глобалната компания за подбор на персонал Hydrogen САЩ остава предпочитано място за тези, които работят в чужда държава или искат да преместят там работното си място. 

Но Великобритания бързо натрупва преднина, като скоро може да стане топ дестинацията за професионалисти.
Икономиката на Острова се подобрява, като отчита ръст от 0,8% през първото тримесечие на 2014 г. Освен това за пето поредно тримесечие икономиката е на плюс.

В топ 10 на предпочитаните за работа чужбини са още и Швейцария, Канада, Германия, Сингапур, Обединените Арабски емирства, Франция и Испания.

Основните мотиви, които карат добре платените труженици да търсят работа в чужбина са начинът на живот - т.нар. лайфстйл, перспективите за развитие и културата.

Ако професионалистите трябва да избират град, в който да работят, най-предпочетен е Лондон - изборът на 14%. Следващ е Ню Йорк с двойно по-малко гласове.

Все повече хора искат да работят извън собствената си страна. Ако преди 5 години само 16% са одобрявали тази възможност, днес над една трета от анкетираните общо 2444 души, участвали в изследването, биха се радвали на такава възможност.