На 4 август т.г. заедно с новия дизайн и функционалности на Клуб Z, пристигат и някои съществени промени, свързани с регистрацията в сайта, условията за ползване и системата за коментарите във форума.

Няма нищо страшно – ще се убедите сами.

СВЕТЪТ НА КЛУБ Z – ВЕРСИЯ 2.0

Ръководството на медията ни взе решение за ограничаване достъпа на потребителите, които системно търсят провокации и най-меко казано се държат „неприлично“, без да допринасят за качественото съдържание на дискусиите под материалите.

В духа на пълна прозрачност, който смятаме за основна част от работата си, ще ви информираме във форума защо е забранен нечий достъп, както и ако един и същ потребител се „репликира“ под множество псевдоними.

Първата голяма промяна е задължителната регистрация – вече няма да можете да коментирате само като гост. Разбира се, можете да се регистрирате при нас, или да влезете през профила си във Facebook, Google или LinkedIn.

Всички съществуващи регистрация в сегашния ни сайт ще останат активни, така че ако вече имате профил в www.clubz.bg, можете да използвате наличното си потребителско име и паролата, за да влезете в страницата.

Но ви предупреждаваме – те ще останат активни, само ако сте човек, който търси и провокира сериозни дискусии, но не и ако сте трол, или целта ви е да сипете обиди и да дразните някого, избивайки някакви психически пориви или комплекси за сметка на другите читатели или авторите на сайта.

Редовните ни потребители вероятно вече се досещат до какво ще доведат промените – по-малко анонимници, повече затруднения за тролове, платени коментиращи и други неприятни образи във форума на сайта.

Заедно с тази промяна идват и някои други – в Условията за ползване на www.clubz.bg.

В последните две години и половина екипът на Клуб Z бе изключително толерантен към много от коментиращите, независимо от грубия им език. Границата, която държахме да не бъде прекрачвана, бе езикът на омразата.

Този „толеранс“ бе допустим, само когато обидите не бяха твърде груби и бяха насочени към публични личности, които се предполага, че трябва да носят на критика.

Много от коментиращите обаче започнаха активно да злоупотребяват с нашата търпимост. В естеството си новите правила не са никак нови – просто са малко по-прецизни. Ключовата промяна е, че ще се налагат далеч по-строго.

Призоваваме ви към културна, възпитана и мирна дискусия. Хуморът, дори по-грубият е напълно допустим, но разчитаме на вас да не прекрачвате границата.

Иначе ще се наложи ние да я прекрачим... А това със сигурност няма да ви хареса.

И така – ето ги новите правила:

Три изтрити коментара поради нарушение на някое от Условията за ползване - потребителят получава бан за срок от 1 месец. След като забраната изтече, ако потребителят се върне и отново публикува три коментара, нарушаващи правилата, банът (по IP адрес) ще стане постоянен.

Иначе пишете спокойно, всеки, който се интересува от истински и качествен дебат, е защитен. И е добре дошъл!