"Ако САЩ се опитат със сила да върнат Крим на Украйна, това може да предизвика Трета световна война."

Това заяви кандидат-президентът на Републиканската партия Доналд Тръмп, цитиран от изданието "Политико".

ТРЪМП "ЩЕ РАЗГЛЕДА" ПРИЗНАВАНЕТО НА КРИМ ЗА РУСКИ

Снощи той се срещна със симпатизанти в град Кълъмбъс, столицата на щата Охайо, и е говорил с тях по повод свое интервю за телевизия Ей Би Си.

"Казах: "Имам предвид дали искате да върнете [нещата назад]. Искате ли да получите Трета световна война, за да го върнете [Крим] обратно [на Украйна]?", поясни милиардерът.

ХИЛЪРИ ВЕЧЕ ВОДИ СЪС 7 НА СТО ПРЕД ТРЪМП

В интервюто Тръмп каза още, че народът на Крим е направил избор в полза на Русия, и САЩ трябва да имат това предвид. Запитан дали е готов да признае Крим за част от Руската федерация, републиканецът отвърна:

"Ще разгледам тази възможност".

Сега Тръмп заяви в Кълъмбъс, че според него за САЩ е полезно да подобрят отношенията с Русия с цел борба срещу "Даеш" ("Ислямска държава").

"Казват, че Доналд Тръмп не проявява твърдост спрямо Русия. Няма ли обаче да е от полза, ако си подобрим отношенията с Русия и с други държави? Няма ли да е добре, ако заедно с Русия и други държави, може би и заедно с НАТО, успеем да се отървем от "Даеш?", каза снощи републиканският кандидат-президент.

Според него САЩ заради късогледство сами са тласнали Русия към сближаване с Китай.

Същевременно той изрази опасения, че изборите за президент в Съединените щати на 8 ноември могат да бъдат помрачени от масови фалшификации.

"Страхувам се, че изборите ще бъдат нечестни", каза милиардерът.

Тръмп обаче не уточни какви измами може да се очакват.

"Републиканците трябва да внимават, защото може да ни откраднат тези избори", предупреди той.