"Няма Шампионска лига, напълниха мрежата на "Звезда" на "Маракана".

Това е едно от заглавията в сръбската преса тази сутрин, в която личи огромно разочарование заради отпадането на "Цървена Звезда" след 2:4 (с продължения) и 2:2. Сръбският шампион имаше отличен аванс от първата среща, че и поведе в резултата. При 1:0 обаче "звездашите" изглежда решиха, че са спечелили и бяха наказани от по-класния тим на "орлите".

"ЛУДОГОРЕЦ" СЕ ЗАВЪРНА С ГРЪМ В ЕВРОПА. ПОСТАВИ "ЗВЕЗДА" НА КОЛЕНЕ

 

Така "Цървена Звезда" има шанс поне за Лига Европа, а "Лудогорец" ще играе най-малко в този турнир. В петък тимът ще научи съперника си за последната квалификация за Шампионската лига.

Медиите критикуват грешките, допуснати от "червено-белите". Съжаляват за изпуснатия шанс и за пропиления голям залог, тъй като участие в груповата фаза на Шампионската лига пълни касата, а сръбският гранд имаше нужда точно от това. 

Често употребявана дума е "глупост". Тимът на треньора Миодраг Божович направил твърде много гафове и глупости и платил цената за това.

"Жалко за феновете ни и атмосферата на стадиона, но направихме твърде много глупости, за да победим толкова класен отбор. Не видях какво се случи след края на първото полувреме с червения картон за нашия отбор. Но след като имахме човек повече, трябваше да действаме доста по-хладнокръвно", каза Божович.

 

 

"Ние вече влязохме през парадния вход на Лига Европа, рече пък наставникът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев. - Искаме да стигнем и по-далеч и всички българи да имат възможност да се радват на големи отбори в Шампионската лига. Нека хората чуват името на България с отбора "Лудогорец". Аз като дойдох в отбора казах, че ще станем шампиони и ще играем в Шампионската лига не на майтап. И сега не се шегувах като отбелязах, че имаме шансове на терена на "Цървена Звезда". Искам винаги всеки един наш отбор да бъде поддържан в Европа, независимо дали се казва "Левски", ЦСКА, "Славия" или "Берое". Когато всички имат успехи, българският футбол ще има друго лице".