Създаденият от ветерани, военни и фенове ЦСКА 1948 ще играе домакинските си мачове от софийската "А" областна група на националния стадион "Васил Левски". Предстои подписване на договор с Национална спортна база. Ще бъде използван само сектор "А", така наемът на мач ще е 4-6 хиляди лева, обяви на пресконференция генерал Иван Мечков, шеф на клуба.

ЦСКА 1948 чака отговор от Министерството на младежта и спорта за ст. "Българска армия", където иска да играе. Ако отговорът е отрицателен, което е много вероятно предвид факта, че там домакинства ЦСКА-София (на Гриша Ганчев), арена ще е "Васил Левски".

Мечков не даде конкретен отговор кой е благодетелят на клуба. Или кои. Той разкри, че първите 50 000 леве са преведени от неправителствена организация.

"Колкото е Кирил Домусчиев, толкова е Васил Божков, или пък Манджуков, така генералът отвърна на питане дали собственикът на "Лудогорец" стои зад проекта. - Засега не мога да кажа имена на спонсори. Няколко човека са."

До петък ще се знаят имената на треньорите. Футболистите са предимно юноши на ЦСКА. Ще ги предвождат опитни бойци, като например Валентин Илиев, Герасим Заков (евентуално)...

Иван Мечков се надява до 3 години ЦСКА 1948 да има 100 000 членове. В "А" областната група - четвърто ниво на родния футбол, той разчита на 2-3 хиляди на мач. Висшият офицер потвърди, че ЦСКА 1948 ще участва в търга на НАП за емблемата на клуба.