Нямало било Агенция за борба с имигрантите. Но 42 процента от анкетираните от „Галъп“ одобряват нейната работа, въпреки че я няма. Лъжат. Има такава агенция. Гледах видео с една от служителките в агенцията. Жената се казва Динка Динкова Динкова тире Динкова и рече, че „работата на агенцията се състои в залавянето на терористи, които прескачат нашата гранична бразда с цел да ни взривяват всички тук в нашата родина.“

Много надеждна служителка. Вярвам ѝ без резерва, вчера, каза, хванали към 50-60 000 терористи. Малко не ѝ харесвам говора, щото тя била от Ямболско, пък аз съм от Врачанско, но иначе е изпълнителна и любезна, вика: До скори срещи! Тъй вика, до скори срещи, нова дума научих.

Жената зад Динка Динкова Динкова тире Динкова, е също така Превантина Бездарова – пиар на Бойко Борисов, Лютинка от село Лайка, община Долни ръб, кандидатка за рицарски орден от ул. „Алабин“, фенка на референдума на Слави Трифонов „която ще се татуира като Слави в знак на протест срещу..оня бе…главния съд, който отне на Слави Трифонов три точки, а който не го харесва - да си направи референдум с негови си точки.“

Иначе – Татяна Кристи. Татяна Кристи е от Варна, в България е завършила славянска филология, а след това журналистика в Североизточния университет в Бостън. От 1990 г. живее между САЩ и България. Била е гл. редактор в Института за изследване на конфликти, идеология и политика в Бостънския университет и издател на списание в Сан Франциско. Сега работи като журналист на свободна практика и като медиен и PR консултант.

Сега си представете как един човек с толкова знания и опит би реагирал на злочестата идея на Сергей Станишев за кампанията #АзсъмБСП. Впрочем няма нужда да си го представяте, просто можете да потърсите клипа на Татяна Кристи „Аз съм БСП“. А ако сте попаднали на него, без да имате представа коя е тя, много е вероятно да сте си помислите, че това е един от преданите клипове на истински симпатизанти, които се отзоваха на идеята на Станишев.

Татяна Кристи въведе съвсем нов жанр в художествено пресъздаване на българската действителност. Досега горчивите истини ни се поднасяха смешно в обичайните скечове, познати от телевизионни предавания и най-вече от „Шоуто на Слави“. Те дърпат завесата на приличието и показват нещата, каквито те биха били, ако няма политическо лицемерие и съобразяване с общественото приличие.

В монолозите на Ненчо Балабанов се отиде една крачка по-близо до действителността. Той ни показва премиера Борисов такъв, какъвто все още не е станал днес, но утре е съвсем възможно да бъде. Татяна Кристи прекрачи и тази дистанция – тя просто се сля с действителността. Остави си само един тъничък ръб, по който да крачи, колкото публиката в началото да се попита: ама това сега истина ли е, или е подигравка? И се оказа, че в България самата действителност е по-смешна, по-жалка и по-тъжна, отколкото уж тъжно-смешната имитация на действителността.

В интернет клиповете на Татяна Кристи добиха популярност, каквато Сергей Станишев сигурно е сънувал в мечтанията си за кампанията #АзсъмБСП. Но колкото е интересен самият клип, толкова и коментарите под него. В първите дни мнозина приемаха превъплъщенията на Татяна като истински. Това е неочакваният социлогически бонус от нейната идея: неволното проучване, че действителността у нас е станала толкова комична, толкова безобразно далеч от приличието и достойнството, че всичко лъжливо може да мине за истинско, както и всичко истинско прилича на лъжливо. При това става дума за публика, която е компютърно грамотна, ползва интернет, не става дума за избиратели без компютър и световна мрежа, каквито у нас има много.

С времето потребителите на интернет схванаха, че жената с тенджера на главата, изписани кръстове по бузите и наметната с чаршаф, не е истинска рицарка. Но пък започна нов двубой – трябва или не трябва Татяна Кристи да слезе няколко нива по-долу, за да я разбира народът по-добре и да не я бърка с истински политици като Цецка Цачева или със симпатизанти на БСП като нейната Лютинка? Ами не, не трябва да слиза. Избирателите ще трябва да се изкачат до следващите нива. Иначе общото слизане ще продължава и вместо имитирания от Ненчо Балабанов Борисов, следващият ни премиер може да е Лютинка от село Лайка, община Долни ръб.