Солокитаристът на AC/DC Ангъс Йънг призна, че бъдещето на легендарната група е несигурно. В интервю за списание „Ролинг Стоун“ Йънг – основател на групата през 1973-а заедно с брат си Малкълм, споделя, че не е сигурен какво следва след края на настоящото им турне. 

„Решени сме да завършим турнето. Кой знае какво ще изпитваме след това? Важното е да довършим това, за което сме поели задължение, за да знаем, че не сме подвели хората”, казва Йънг.

AC/DC се разделиха принудително с няколко свои членове през последните две години. През септември 2014 г. бе обявено, че ритъм китаристът Малкълм Йънг се пенсионира, след като е диагностициран с деменция. В средата на ноември 2014 г Ангъс заяви пред „Гардиън“, че Малкълм е започнал да проявява симптоми още докато групата записвала албума Black Ice през 2008 г. Следващите турнета били изпитание за баткото:

„Имахме доста работа с него. Налагаше му се в дните преди концертите да учи отново песните, които ще свирим.”

През ноемри 2014 г. групата се раздели и с барабаниста Фил Ръд, който в Нова Зеландия (където живее) бе обвинен в заплаха и опит за убийство, както и притежание на наркотици. По-късно Ръд се призна за виновен и бе осъден на домашен арест.

През март тази година AC/DC обявиха, че вокалът Брайън Джонсън трябва незабавно да прекрати концертите по лекарско предписание заради опасността да увреди необратимо слуха си. За останалата част от турнето той бе заменен от Аксел Роуз от „Гънс енд Роузес“.

И накрая, през юли, Клиф Уилямс – бас китара в групата от 1977-а, и вторият най-дълговечен член след Ангъс, каза, че „спира с турнетата и записите“ след края на настоящето турне. Уилямс, който живее във Флорида, където и Джонсън, е най-близкият приятел на вокалиста в групата.

AC/DC имат още 10 концерта в рамките на настоящето турне – между 27 август в Грийнбъро, Северна Каролина, и 20 септември във Филаделфия, Пенсилвания.

Само времето ще покаже дали това ще е последното шоу в славната история на AC/DC.

"Площад Славейков"