Гигантът в онлайн търговията Amazon вече тества своите дронове в британското въздушно пространство, съобщи в. "Индепендънт".

Компанията получи разрешение от правителството на Великобритания да провежда тестове в различни условия с безпилотните летателни апарати, които могат да доставят доста по-бързо и евтино. 

Колко точно? Според специалистите от Amazon, по 1 американски долар по-малко. Това всъщност е солидна сума - вътрешните доставки обикновено са между 2-5 долара.

Амбициозният проект се казва Air Prime. В момента се провеждат тестове извън зоните на пряка видимост в селските и крайградски местности, където има най-много притеснения, че нещо може да блокира сигнала на дрона, той да падне и да нарани някого.

Amazon са получили право да тестват и датчици и сензори, които ще позволят дроновете да станат напълно автономни. Ще се правят опити и един пилот да управлява едновременно няколко от безпилотните самолети. Дроновете ще летят между 60 и 150 метра височина, със скорост до 80 км/ч. Засега е сложен максимум за пакета на един дрон до 5 паунда, или 2,26 кг тегло. Самата машина тежи до 25 кг.