12 000 проститутки в Рио де Жанейро очакват с нетърпение началото на Олимпийските игри. За тях това означава увеличаване на потенциалните клиенти с 400 000 души, които се очаква да посетят Бразилия в следващите две седмици, съобщава британският "Дейли Мейл".

Проституцията в Бразилия е напълно законна, но покрай олимпиадата полицията прави редовни проверки по публичните домове. 2014 г също бе печеливша за местните жрици на любовта, но Световната купа по футбол бе в много и различни градове. Сега голямата печалба ще е само за Рио.

"За момичетата в Бразилия проституцията е лесен начин да изкараш пари, когато си в трудно положение. Няма друга работа в града, всичко е скъпо, а икономиката се разпада. За много момичета това е най-добрият начин да изкарат малко твърда валута", разказва пред "Дейли Мейл" Бруна.

Много от момичетата се надяват не само на добър оборот, но и на шанс да се измъкнат от тежките условия в бедната южноамериканска държава.

"За нас Олимпиадата е възможност да изкараме добри пари и може би дори да намерим начин да се измъкнем от нашия начин на живот, като си намерим приятел или съпруг. Аз си мечтая да срещна олимпиец, който ще ме отведе от тук. Вече съм била със спортисти, но мечтата на всяко момиче е да бъде с олимпиец", коментира пък Хулиана.