Подалият оставка, но все още неосвободен началник на Военновъздушните сили ген. Румен Радев, който се очаква да е кандидатът за президент на левицата, реагира във фейсбук на коментарите по свой адрес в последните дни. А те изобилстват именно поради вероятността да се кандидатира за "Дондуков" 2.

Чета и слушам по мой адрес невероятни упражнения на теми: лъжец, разцепник, дезертьор, кариерист, комунист, човек на "Козяк", шпионин на Кремъл, дори държавен изменник.

Попрището на безотговорното бръщолевене ми е непознато, но не мога да отрека проявените въображение и изобретателност. Понякога всичко звучи толкова убедително, че самият аз съм на ръба да загубя пространствена ориентировка (по авиаторски) кой съм всъщност...

Това написа генералът, въпреки заявката си отпреди няколко дни, че ще прави коментари за оставката и плановете си едва след като бъде освободен от армията. Докато това стане, той все още е началник на ВВС. 

Ген. Радев "гарнира" позицията си и с интересен музикален фон - частта за "Деня на Страшния съд" от "Реквием" на Моцарт. Какво е искал да покаже с това потенциалният бъдещ политик засега не е ясно.  

 

По-късно стана ясно, че преди да подаде рапорт за пенсиониране и оставка като началник на ВВС, ген. Радев е излязъл в платен годишен отпуск. Според "Дневник", които се позовават на източници от Министерството на отбраната, това може да забави освобождаването на генерала, защото първо трябва да върне имущество и да се провери дали активите, за които отговаря, са налице. И тогава вече ще може да бъде освободен.