"Лудогорец" среща чешкия "Виктория" (Пилзен) в последната квалификация за групите на Шампионската лига. Първият мач е на 17 август на стадион "Васил Левски", а реваншът на 23-ти. Победителят влиза в основната фаза на надпреварата, а загубилият ще играе в групите на Лига Европа.

"Виктория" бе тимът с най-висок коефициент сред поставените в шампионския поток, но в никакъв случай не е непреодолим съперник. "Лудогорец" има всички шансове да попадне за втори път в Шампионската лига.

Ето пълният жребий:

Шампионски поток

"Лудогорец" - "Виктория" (Пилзен)
"Селтик" - "Апоел" (Беер Шева)
ФК "Копенхаген" - "АПОЕЛ" (Никозия)
"Дъндолк" (Ирландия) - "Легия" (Варшава)
"Динамо" (Загреб) - "Залцбург"

Нешампионски поток

"Стяуа" - "Манчестър Сити"
"Порто" - "Рома"
"Аякс" - "Ростов" (Русия)
"Йънг Бойс" (Швейцария) - Борусия (Мьонхенгладбах)
"Виляреал" - "Монако"

Михаил Александров и "Легия" се разминаха с "Лудогорец" и извадиха късмет срещу ирландския "Дъндолк", срещу който са фаворити. По-трудна изглежда задачата на Живко Миланов и "Апоел" срещу датския "Копенхаген".

Много интересни са двойките в нешампионския поток. Жосеп Гуардиола и "Манчестър Сити" ще трябва да минат през "Стяуа" за групите на ШЛ. Един измежду "Порто" и "Рома" ще се задоволи с Лига Европа. Също така - "Виляреал" или "Монако".

Българско участие има и в плейофите за Лига Европа, където "Астана" на Станимир Стоилов се изправя на БАТЕ Борисов. Беларусите елиминираха в миналото Мъри, когато бе треньор на "Литекс".