Саша Обама, малката дъшеря на президента на САЩ, напусна комфорта на Белия дом и започна лятна работа в рибен ресторант, предават щатски медии, цитирани от Би Би Си.

15-годишното момиче ще работи през лятото като сервитьорка и касиерка в ресторант на острова Martha's Vineyard, Масачузетс.

Саша, която използва пълното си име Наташа, била придружена до новото си работно място от шест агенти на службите, съобщава "Бостън Хералд". 

Макар че на острова сем. Обама имат вила и всяка година прекарват част от почивката си, в съобщението не се посочва в кой точно град е ресторантът - най-вероятно в столицата Едгартаун.

Саша заработва между 12 и 15 долара на час. Снимки показват как дъщерята на президента носи униформата на ресторанта - синя тениска и шапка.

Колега на момичето разказва пред "Хералд":

"Чудехме се защо има шест души, които са около момичето, но после разбрахме коя е."

Белият дом официално не е коментирал новото лятно занимание на по-малката президентска дъщеря, но първата дама Мишел Обама е говорила неведнъж за желанието си да възпита децата си възможно най-нормално.

Докато Саша се труди, охраната ѝ я чака в голяма кола наблизо или седи на пейки наоколо - в това време дъщерята на президента се занимава с храната на туристите.

Утре цялото семейство пристига на острова и всички ще почиват на вилата.

По-голямата сестра на Саша, Малия също работеше като тийнейджърка, но не чак толкова уморителна работа - тя изкара два стажа на филмови площадки.