Силвио Берлускони сключи договор с китайски консорциум за продажбата на футболния "Милан", един от най-великите клубове в света. Азиатците ще платят 740 милиона евро за 99,93 процента от акциите. Днес е подписан предварителен контракт, който влиза в сила при превеждане на 100 млн. 15 млн. от тях са платени веднага, а останалите в следващите 35 дни. Цялата сума трябва да се внесе до края на годината, когато сделката окончателно ще влезе в сила.

По силата на договора китайските собственици са задължени да инвестират в клуба други 350 милиона евро в следващите три години. По този начин бившият премиер на Италия иска да се постави началото на връщане на славата на "росонерите". Сега те са в сянката на "Ювентус" в Италия и много далеч от старите европейски подвизи.

Преговорите за "Милан" се проточиха повече от половин година. В началото Берлускони отричаше раздяла с най-любимото "бижу" от огромната си империя. Може би, за да вдига цената. Ясно личеше обаче, че иска да се оттегли, къй като и запалянковците почнаха да губят търпение. 

Предварителният договор бе подписан от бизнесмена Хан Ли и от Данило Пелегрино, изпълнителен директор на компанията "Фининвест", която държи акциите на клуба от Милано.