Основателят на „Уикилийкс“ Джулиан Асанж заяви, че неговата организация работи върху разкриването на данъчни документи на кандидата на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп.

В интервю за предаването „В реално време“ по HBO австралиецът, който все още се намира в посолството на Еквадор в Лондон, беше попитан и за обвиненията, че „Уикилийкс“ е получил помощ от Русия при публикуването на имейлите на членове на Демократическата партия, от които става ясно, че партията оказва подкрепа на Хилъри Клинтън за сметка на Бърни Сандърс.

„Нашите материали, материалите, които публикувахме, са автентични“, отговори Асанж, цитиран от изданието „Дейли бийст“, без обаче да отговори на въпроса за връзки на разкритията с Русия. По думите на основателя на „Уикилийкс“ през 10-те години от съществуването си сайтът никога не е публикувал неверни данни.

„Няма обвинения от страна на Деби Васерман Шулц (бившият председател на Демократичната партия, която подаде оставка след скандала) или на някои от тези хора за това, че някой от материалите не е напълно истински или верен“, каза още Асанж.

Попитан защо организацията не е хакнала данъчните документи на милиардера Тръмп, след като той отказа да публикува данни за данъците си, с което стана първият президентски кандидат от години, който не го е направил. „Ние работим по това“, отговори Асанж, съобщава БГНЕС.