Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков се готви да управлява с БСП в "съвместно експертно правителство" след евентуални предсрочни избори. За щедрия си жест Бареков поставя едно условие - реформа в Столетницата.

„Това е най-нормалната партия в момента, там проблемът е Станишев и Моника. БСП трябва да се реформира и да се освободи от старите муцуни в ръководството. Ако успеят да стегнат редици и промяната е качествена, ще им предложа да ме подкрепят и да управляваме заедно“, обяви лидерът на ББЦ в кулоарите на парламента половин час преди да започнат дебатите по вота на недоверие срещу кабинета на Пламен Орешарски.

Бареков заяви, че след предсрочен вот ББЦ ще има внушителна парламентарна група от поне 70-80 депутати.

"Готов съм за министър-председател, да съставя правителство и да управлявам. Разбира се, че ще търся коалиционни партньори, ако гласовете не ни стигнат. Трябва да имаме всички опции пред нас“, обясни той предложението си към БСП. И добави:

„ГЕРБ и ДПС вече се договориха – това е ясно. За нас ГЕРБ е не последна, а абсурдна и несъществуваща опция за коалиция. В същото време в БСП има млади хора, с които можем да работим“.

Лидерът на ББЦ скочи и на "Атака" по повод изказването на Десислав Чуколов от сутринта "мутрата да си сложи капута и да напуснат политиката":

"Атака" се срина. Не може да се продадеш 20 пъти. Вижте, аз съм мъжкар човек, проститутките, когато започнат да се предлагат и да взимат пари, за да спят с всеки, им пада цената."

Бареков бе категоричен, че трябва да има предсрочен вот и да се излъчи служебно правителство от партиите, които са спечелили европейските избори.

„Този кабинет трябва да гарантира нормалното провеждане на вота за НС и с този цирк, при който депутатите се събират като овце, а наркомани говорят от трибуната, трябва да се спре“, каза той.

„В момента имаме двама боксьори свръхтежка категория, седнали на първия ред – Борисов, 60-годишен и вече по-бавен, и друг на годините на Кличко - аз. Седим и гледаме как Станишев и Местан се боцкат с перца, вместо ние двамата да излезем на ринга и да си премерим силите“, коментира още Бареков.

По повод вота на недоверие към правителството, Бареков каза, че е циничен, защото Борисов и Трайчо Трайков се провалили в енергетиката и предизвикали самозапалванията на 6 човека. Ние обаче от немай къде ще трябва да го подкрепим, каза той.

Снимки от парламента тук.