Боксьорът Симеон Чамов върна усмивките на спортните фенове в България след слабия старт на делегацията ни на олимпиадата в Рио. Днес Чамов направи страхотен мач срещу турчина Онур Сипал в категория до 69 кг на боксовия турнир. Той спечели с 3:0 гласа, а съдиите му отредиха 30:27, 30:27 и 29:28 в отделните рундове. Българинът се представи много силно в края на първия рунд и във втория, като нанесе чисти удари в главата на силния си съперник. Той нанесе аркада на Синал.

Още една добра новина - Георги Божилов и Кристиан Василев се класираха за полуфиналите на двойка скул. В репешажите българската двойка завърши на второ място с време 6:20.56 минути, с което си осигури и класиране в следващата фаза. Първи в серията станаха британците Джонатан Уолтън и Джон Колинс с 6:19.60, а трети двойката Андрея Слукич и Марко Марянович от Сърбия.

Единствено кубинците не успяха да се класират. Нашите започнаха слабо в първия си старт, а следващият бе отложен заради силния вятър, който не позволяваше да се гребе в лагуната край Рио. Самото класиране за полуфинал е успех.

Не толкова добро беше представянето на Антон Ризов в спортната стрелба. Българинът не успя да се класира за финала на 10 м с въздушна пушка. В днешната квалификация Ризов завърши на незавидното 42-ро място с актив от 617.3 точки.

За финала, който е по-късно днес, се класираха първите осем състезатели, като победител в квалификацията стана Николо Камприани от Италия с 630,2 т. В петък Ризов ще продължи участието си на игрите с надпреварата на 50 м пушка от положение легнал.