Мотористи отново ще протестират днес пред Съдебната палата в София, съобщи бТВ. Причината е изчезването на турския гражданин Фарук Бекташ, който след като уби семейство мотористи от София на 24 юли, бе пуснат под домашен арест.

Както Клуб Z писа, след изчезването за турския шофьор, за него вече има Европейска заповед за арест, както и молба за екстрадиция до Турция по линия на международното правно сътрудничество.

Въпреки това обаче, мотористите настояват за оставка на съдийката от Окръжен съд-София, която постанови, че Бекташ може да бъде пуснат под домашен арест, както и за законови промени и по-тежки санкции за шофьорите.

Насроченият протест на мотористите днес пред Съдебната палата е в 19 ч.,  в сряда - и в други градове.

Ето и целия им призив:

Във вторник от 19.00 ч. ХОРА се събираме пред Съдебната палата в София! В сряда - пред съдилищата в цялата страна! Официално протестът е обявен срещу липсата на присъда за убиеца на Бойко и Таня - те са лицето на обединението и промяната!

Всеки, който иска нещо да се промени в държавата, всеки, който е против своеволията на съдебната власт и всеки, който не иска повече да си затваря очите, е добре дошъл! Пеша, с градски транспорт, с мотор, с колело, с кола - нека се обединим и да променим нещата заедно, вместо да очакваме някой друг да направи нещо.

Вторник, 09.08.2016 г., 19.00 ч. пред Съдебната палата в гр. София.

Сряда, 10.08.2016 г., 19.00 ч. пред съдилищата в цялата страна! По информация на BMM, досега са потвърдили участие Асеновград, Благоевград, Ботевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Казанлък, Кюстендил, Монтана, Петрич, Пловдив,
Стара Загора, Хасково и други.