Мотористи хвърляха жълти стотинки по сградата на Съдебната палата в поредния ден на протест, след като семейство загина на пътя, а турският гражданин Фарук Бекташ, обвинен за смъртта им, получи от Софийския окръжен съд мярка „домашен арест”, която м позволи да избяга.

Каски върху оградата на Съдебната палата, голям надпис „Затвор за убийците по пътищата” и рев на мотори - това бе част от обстановката на днешния, пореден мирен протест, предаде БГНЕС.  След първоначалните им пизиви съдията, пуснала Бекташ да подаде оставка и дори протести пред турското посолство, което смятат за отговорно, този път мотористите хвърляха дребни пари срещу най-знаковия храм на Темида в държавата.

На мястото имаше не само рокери, а и всякаки пострадали от катастрофи, колеги на убитите Бойко и Таня Бойкови.

„Ние, мотористите, подехме протестите, но реално погледнато, това е за всички нас. В крайна сметка тази безумна война на пътищата трябва да бъде прекратена”, каза пред агенцията Сергей Ценков.

Той посочи, че продължават да протестират, защото съдийката, издала мярката „домашен арест” за чуждия гражданин, още не си е подала оставката, въпреки безобразията, които сътворила.

„Продължаваме да протестираме, защото искаме промени в закона, защото той явно не работи и явно съдейства престъпници да правят каквото си искат. Продължаваме да протестираме, защото не само в съда има виновни – има виновни и по цялата система и във всички институции. Продължаваме да протестираме, защото смятаме, че това е наше право и ние искаме нещата в тая държава най-накрая да започнат да се променят към по-добро”, посочи още Ценков.