Макар и 80-годишен, Уди Алън не показва никакви признаци на забавяне в кариерата си. Режисьорът наскоро завърши 47-ия си игрален филм, „Кафе Сосайъти“, който печели добри пари в киносалоните, и Уди вече се захвана със следващия, с участието на Кейт Уинслет и Джъстин Тимбърлейк. Преди това обаче предстои първият му тв сериал: Crisis in Six Seasons („Криза в шест сезона“).

За поредицата от шест епизода, написана и режисирана от Алън за „Амазон“, не се знаеше много до неделя, когато пред публика в рамките на среща на Асоциацията на телевизионните критици бе представена част от нея и бяха обявени някои подробности от сюжета, съобщава „Гардиън“.

Както показва откъсът, в който Алън, в най-добрата си невротична форма, играе писател евреин на име Сидни Мутцингер, действието в „Криза в шест сезона“ се развива в бурното време на 60-те години, когато „американското общество е доведено до ръба на революцията”. В центъра на сериала е историята на семейство от средната класа, посетено от гостенка, която обръща отношенията им с главата надолу. В нейния образ най-вероятно ще видим Майли Сайръс, избрана от режисьора през януари. Ще участва и комедийната легенда Илейн Мей, но още не е ясно в каква роля.

Показаният откъс е забавен, което говори добре за сериала. Виждаме Мунтцингер, който иска от бръснаря си (Макс Касела) „да намали малко косата му отгоре”, за да го направи да прилича на Джеймс Дийн.

„Не мога да ви направя да приличате на Джеймс Дийн – обяснява очевидното бръснарят. – Мога да работя по косата ви 10 години, но вие никога няма да заприличате на Джеймс Дийн”.

След това бръснарят критикува последния роман на Мунтцингер, като казва на автора, че го е приспал.

„Криза в шест сезона“ дебютира в „Амазон Прайм видео“ на 30 септември.

 

 

Площад Славейков