Най-големите злодеи в киното, събрани в създадения с много пари, за да спечели още повече много пари „Отряд самоубийци“, са напът да бъдат размазани и жестоко унизени – като Русия, загубила на хокей от Финландия или Германия, победена от България на Световно първенство по футбол.

С бюджет от 170 милиона долара, със звезди като Уил Смит, Джаред Лето и Марго Роби в роли на прочути комикс герои, „Отряд самоубийци“ събра през първия си уикенд в Северна Америка 65 милиона долара.

С бюджет от 75 млн. долара, едно детското анимационно филмче на име „Сами вкъщи“, с напълно неизвестни герои – кученца, котки и зайче, събра през първия си уикенд в Северна Америка 104 млн. долара.

Дори и в България милите животинки спечелиха срещу елитните самоубийци на Холивуд.

И у нас анимацията прегази дългоочаваната и дългорекламирана супер-екшън-екстраваганца, събрала свръхочаквания.

Резултатът от българските киносалони този уикенд е 32 500 срещу 25 600 лева за милите животинки. „Сами вкъщи“ се нареди на първо място в боксофиса, животното Макс, озвучено на български от Орлин Павлов, и неговите другарчета направиха наистина впечатляващ дебют на голям екран. С приходи от почти 277 000 лв. за осемте дни от излизането й, анимацията, която надниква в тайния живот на домашните любимци, когато стопаните им не са си у дома, се нареди на първо място сред анимациите, излизали някога на голям екран през август.

Този резултат може и да не съответства на продуцентските очаквания, но определено този път мненията на зрителите и критиците съвпадат. В сайта „Метакритик“, генериращ сборен резултат от оценките на 53 водещи киноспециалисти, „Отряд самоубийци“ е получил 40 точки (от възможни 100), а „Сами вкъщи“ – 61 точки.

Изглежда разочарованието е обхванало и актьора Джаред Лето, изиграл ролата на Джокера в „Отряд самоубийци“, който всъщност има твърде малко участие във филма. По думите му, по време на работата над „Отряда“ с негово участие са били заснети достатъчно сцени за цял отделен филм, посветен на Джокера, съобщава „Варайъти“.

Джаред Джокера се е хванал за главата – снимал е като за цял филм, а са оставили толкова малко от него на екрана.

А ние сме на мнение, че ще е по-добре да се направи цял отделен филм за Харли Куийн, откачената докторка, преминала на тъмната страна на науката, живота и любовта. Доколкота тя е вярната другарка на Джокера, ще се намери място и за Джаред Лето.

Говори се, че той много се е старал – за да извади от равновесие партньорите си на снимчната площадка в името на изкуството, подарявал им е използвани презервативи, куршуми и секс играчки.

Площад Славейков