"Реал" (Мадрид) стана супершампион на Европа след драматично 3:2 срещу "Севиля" в норвежкия град Трондхайм. Мачът предложи два обрата и бе решен в самия край.

Мадридчани играха без част от звездите си - Кристиано Роналдо, Гарет Бейл, Тони Кроос и Пепе, а Карим Бензема и Лука Модрич почнаха от скамейката и влязоха като смени. 

"Реал" поведе в 21-ата минута с много красиво попадение на младия футболист Марко Асенсио. Той порази целта с далечен удар. "Севиля" пое инициативата и в 41-ата Франко Васкес изравни.

Стигна се до пълен обрат - в 71-ата Витоло си спечели дузпа, доста спорна. Сръбският съдия направи подарък на андалузците и Коноплянка даде аванс на победителя в Лига Европа. "Реал" виждаше как първия трофей това лято се отдалечава, но за кой ли път Серхио Рамос спаси "белите". Той учудващо бе оставен непокрит в наказателното поле на севилци и изравни в третата минута на добавеното време. 

Още в началото на продълженията реферът показа втори жълт и червен картон на Коло и "Сивиля" остана с човек по-малко. "Реал" натисна. В 95-ата Рамос вкара красив гол с глава след заучено положение при изпълнение на ъглов удар. Но съдията отново ощети "кралете", като не го зачете за спорно нарушение, фиксирано от неговия асистент.

В 119-ата минута, след самостоятелен пробив от центъра на игрището, десният бранител Дани Карвахал донесе победата за шампионите на Европа с техничен външен валц, при който топката мина покрай вратаря на "Севиля" - 3:2.