Не може голямо спортно събитие да мине и без малки дози сексизъм, пише "Дейли Телеграф". 

Най-странният пример е с тежкото обсъждане на "разголените крака" на водещата на Би Би Си. Което след това се прехвърли на раменете ѝ. Обсъждат се триката на състезателките по спортна гимнастика и т. н.

Сексистки забележки събра и снимката на две състезателки по плажен волейбол - германката в оскъден екип, египтянката с дълги ръкави и панталони. Това е доста глупаво, отбелязва медията. И дава няколко класически примера от началото на олимпиадата.

6 август 2016 г.

За многото реклами са виновни жените

NBC събра  много критики за прекаляването с реклами по време на церемонията по откриването на игрите. Обяснението на говорителя на телевизията Джон Милър: "Причината била в това, че жените не са точно спортни запалянковци".

"Повече жени, отколкото мъже гледат олимпиадата, но те не се интерисуват от резултата, а от самото пътуване през нея. Нещо като риалити шоу и мини сериал в едно", разясни той и събра доста гневни реакции.

7 август 2016 г.

Жена му спечели медал 

Chicago Tribune @chicagotribune

Wife of a Bears' lineman wins a bronze medal today in Rio Olympicshttp://trib.in/2asmvvr 

Американката Кори Когдел-Ънрейн спечели втори олимпийски бронзов медал по стрелба в дисциплината "трап". Но когато "Чикаго трибюн" пусна туит за нейния успех, тя беше представена като "жената на нападателя на "Мечките" Мич Ънрейн". Вероятно защото никой не би се заинтерисувал от нея, ако не е съпругът ѝ. Така ли?

7 август

Тя дължи успехите си на съпруга си

David Steen, Ph.D. @AlongsideWild

Stop talking about Katinka Hosszú's husband. They literally just said he was responsible what she did in the pool. 

Забележителната унгарска плувкиня Катинка Хосу досега подобри два световни рекорда и спечели златен медал на 400 метра съчетано. Както и още два златни медала - на 100 метра гръб и 200 метра съчетано. Но коментаторите на NBC държат да обсъждат съпруга ѝ и нейн треньор като непрекъснато подчертават "ето и човекът, на който тя дължи успехите си и който е отговорен за представянето ѝ".

Това натякване раздразни доста зрители, които призоваха: "Спрете да говорите за съпруга на Катинка Хосу".

8 август 2016 г.

За едни крака

Когато коментаторката на Би Би Си Хелън Скелтън се появи с къса рокля, това се превърна в огромен проблем и тема за мащабни дебати във Великобритания. Дискусията - какво количество крака е допустимо да показва. Малка подробност се оказа, че студиото е в плувния комплекс и отзад се виждаха доста по-малко облечени състезатели, както и че другият водещ Марк Фостър беше по къси панталони. Тежките обсъждания на краката на русата водеща продължиха дни.

Сигурно до края на игрите това щеше да е важна тема, ако Скелтън не направи изненадващ ход - появи се на следващо предаване с голи рамене, с тънки презрамки. И отново - подходящо ли е, прилично ли е?

И това е само началото...