Световноизвестната оперна певица Веселина Кацарова е била нападната от двама мъже от арабски произход в австрийския градИнсбрук във вторник вечерта. Българката, която живее в Швейцария, е била в Австрия за участие в музикален фестивал. Нападателите я пресрещнали, докато се прибирала към хотела си след репетиция, и са опитали да откраднат дамската й чанта. В момента Веселина Кацарова е в дома си в Швейцария и се възстановява.

Оперната прима била в Инсбрук, за да участва във фестивал на античната музика. Във вторник вечерта след репетиция двама мъже на видима възраст около 25 години и с арабски черти я нападнали, опитали се да дръпнат дамската ѝ чанта, но тя се развикала и успяла да ги изплаши. Единият мъж я блъснал и Кацарова ударила главата си в стената на близката сграда. След преглед при лекар обаче се оказало, че няма мозъчно сътресение.

Пред БНТ оперната певица разказва, че не е сигурна, дали нападателите са бежанци или австрийски граждани, и цитира думите на местната лекарка, според която Кацарова е извадила късмет, на фона на зачестилите случаи на жени, нападнати и пребити от араби.

Примата споделя още, че по никакъв начин не е провокирала нападателите си, била скромно облечена и без грим. След инцидента тя отменила участието си във фестивала и се прибрала в Цюрих, където живее от близо 30 години.