Идеята допълнителните филми, отделни от новата трилогия на "Междузвездни войни", да бъдат в коренно различен стил от основните май остана пожелателна. Поне това се вижда от новия трейлър на Rogue One, който се очаква на 16 декември тази година. 

Преди два месеца след тестово излъчване пред отбрани критици тръгна слух, че в "Дисни" са се притеснили от много сериозната и тежка атмосфера във филма, и са поискали да бъде преработен, така че да е по-близък до по-оптимистичния поглед на оригиналната сага. Особено в контраст с трагичния край на "Епизод 7: Силата се пробужда".

"Rogue One: История от Междузвездни войни“ разказва за група от бунтовници на мисия да откраднат плановете за смъртоносното оръжие. Филмът, който излиза през декември, е първият от поредица заглавия на големия екран, предаващи истории извън ядрото на сагата „Междузвездни войни“. Сюжетът се развива непросредствено преди първата част от оригиналната трилогия – „Епизод IV: Нова надежда“.

В края на трейлъра отново виждаме легендарния Дарт Вейдър в гръб, чуваме и тежкото му дишане. Легендарният Джеймс Ърл Джоунс вече е записал репликите на още по-легендарния злодей.

Ето и трейлъра: