39-годишната Йоанна Атанасова е загинала в акваторията на Обзор по време на регатата "Кор Кароли", съобщи радио "Фокус" - Бургас, като цитира пресцентъра на Апелативна прокуратура в морския град. Заради лошото време една от яхтите се е обърнала и това е довело до трагедията. Състезанието е прекратено.

Инцидентът е станал с яхтата "Скорпион" окоро 12:10 часа в района между Бяла и Иракли. На яхтата е имало трима състезатели.

"След преобръщането един от тях се качва на изправилата се лодка, но другите двама остават във водата. На помощ идват лодки от регатата", се казва в официалното съобщение на организаторите.

Подаден е сигнал за тревога до цялата флотилия. Атанасова е починала на път за болницата.

По време на инцидента осигуряващият кораб е бил на опашката на флотилията, защото две от яхтите са имали проблеми с руля и са се нуждаели от помощ. Традиционната регата "Кор Кароли" започна днес от пристанище "Варна".

Предстои аутопсия да установи причините за смъртта на състезателката. Според една от версиите Атанасова е починала заради травми по главата от удари в корпуса на яхтата. Ще се прави разследване.