Телевизионният водещ Димитър Цонев е приет с тежък инсулт във Военна болница. „Борят се за живота му“, казва пред „24 часа“ съпругата му Мариана.

Цонев е получил мозъчния удар, докато семейството му се прибирало вчера от почивка в Евксиноград. Димитър и Мариана, заедно с дъщеря си Деси и внучето Янчо пътували в колата от Варна към София. Тв водещият карал в продължение на 300 км, когато решили да спрат по пътя, за да хапнат. Тогава се оплакал, че го боли глава и се чувства зле.

Съпругата му помислила, че е хипогликемия и му дала захар. Когато тръгнали обратно за София обаче, той предпочел да не шофира, а легнал на задната седалка, оплаквайки се от силно главоболие и болки  във врата.

Стигнали вкъщи, но Цонев се чувствал все по-зле и се обадили в болницата. Веднага бил приет в реанимацията. Преди няколко часа му е направен втори скенер, но лекарите не смеят да го оперират, преди да бъде стабилизиран.

Дъщеря му Деси призова във фейсбук:

"Приятели, молете се за татко... Моля ви!"

На 30 август Димитър Цонев ще навърши 57 години. Той е роден в София, син е на големия актьор Коста Цонев и известната тв водеща Анахид Тачева. Завършил е право. Започва кариерата си в Балкански информационен пул, след това до 2002 г. е водещ на новините по Канал 1 на БНТ. На 1 октомври същата година е назначен за говорител на правителството на Симеон Сакскобургготски. След това става пиар на „БТК Груп“. Връща се отново в журналистиката, като става зам. програмен директор на БНТ и водещ на предаването „В неделя с...“

В периода 2012-2014 г. води заедно с Цветанка Ризова „Лице в лице“ по бТВ. След това поема предаването на БНТ „Още от деня с Димитър Цонев“.