Новият сезон в английската Висша лига стартира подобаващо - "Арсенал" и "Ливърпул" си спретнаха голово шоу за 3:4 на стадион "Емиратс" в Лондон. Така Юрген Клоп потегли победно в един сезон, който се очертава да е класика, Арсен Венгер пък изпи горчива чаша в поредния опит да възроди "топчиите".

В герой за победителите се превърна бразилецът Фелипе Коутиньо, който се разписа на два пъти - в 45-ата и 56-ата минута. По едно попадение пък добавиха Адам Лалана (49-ата) и новото попълнение Садио Мане (63-тата).

За тима на Арсенал, който днес бе без някои от своите титуляри, се разписаха Тио Уолкът (31-ата), Алекс Окслейд-Чембърлейн (64-ата) и Калъм Чеймбърс (75-ата).

В 29-ата минута Уолкът пропусна дузпа, но малко повече от минута по-късно се реабилитира за 1:0. Нататък мачът тръгна по музиката на тима от града на "Бийтълс". Коутиньо изравни със страхотен гол от фаул. После "Ливърпул" за 13 минути матира своя съперник.

"Арсенал" отвърна и имаше цели 15 минути да стигне поне до точка, но не успя да направи трилъра още по-паметен.

Малко по-рано "Манчестър Юнайтед" стигна до 3:1 на терена на "Борнемут". Това е победен старт във Висшата лига за Жозе Моуриньо начело на "червените дяволи". И за Златан Ибрахимович, който вкара за 3:0 и отново показа защо бе привлечен на "Олд Трафорд". Преди това се разписаха Хуан Мата и Уейн Руни. Домакините върнаха един гол, а в края поставиха гостите под напрежение.

Ибрахимович отново вкара за "Юнайтед" - след мача за Суперкупата на Англия.

Вчера шампионът "Лестър" загуби с 1:2 на терена на "Хъл Сити". Лондонското дерби "Челси" - "Уест Хем" затваря първия кръг в понеделник от 22:00 часа.