Днес има повод за усмивки в българската делегация на игрите в Рио - имаме финалист в леката атлетика. Дебютантът на олимпиада Тихомир Иванов се класира за битката за медалите в скока на височина. Той записа 2,29 м, като изравни най-доброто си постижение. Финалът в дисциплината е на 17 август. Иванов е първият българин, преодолял квалификациите в Царицата в Рио. 

Иванов преодоля летвата при всичките си 4 опита от раз. Квалификационната норма бе 2,31 м, но не се стигна до тази летва, тъй като финалът се оформи още на 2,29. България не е имала финалист в скока на височина от "Барселона '92", когато сред най-добрите беше Георги Дъков.

Днес следобед наше време на старт ще застанат още четирима българи, сред които Ивет Лалова в сериите на 200 метра.

Българската знаменоска в Рио ще бяга от 15:35 часа. Пет минути по-рано започват квалификациите на троен скок, където участват Георги Цонов и Румен Димитров.

От 16:25 часа Митко Ценов ще пробва възможностите си на 3000 метра с препятствия.

На 15 август България има много представители и в други спортове. От 16:00 ч Николай Байряков излиза на тепиха в борбата класически стил. Даниел Асенов пък ще е на ринга във втория си мач в бокса от 18:15 часа. 

Също следобед в кану-каяка ще стартират Ангел Кодинов и Мирослав Мирчев. 

Малко преди полунощ в България на осминафинал в бадминтона ще играе Линда Зечири.