Нов успех за родното кино – филмът на Ралица Петрова „Безбог“ спечели голямата награда на фестивала в Локарно, Швейцария. Българската творба получи приза „Златен леопард“ на 69-ото издание на форума, провел се от 3 до 13 август. Присъдено е отличие и за още едно наше момиче – Ирена Иванова взе наградата за най-добра актриса, а Петрова бе обявена и за най-добър режисьор. 

Петрова спечели „Леопарда“ в надпревара с 16 кинотворби. „Безбог“ е пълнометражен дебют за българката, която е и сценарист на филма. Историята в него е за медицинска сестра, която търгува с личните карти на психичноболни пациенти. Сниман е във Враца и е копродукция между България, Дания и Франция. Продукцията не бе единствената с българско участие, в Локарно бе представен и новият филм „Слава“ на тандема Кристина Грозева и Петър Вълчанов („Урок“).

Ралица Петрова живее в Лондон, където е учила визуално изкуство в University of the Arts. Специализирала е филмова режисура в National Film and Television School. Нейни късометражни филми са носители на наградата Prix UIP и номинирани за Европейските филмови награди, представяни са на „Берлинале“ и в Кан.

"Площад Славейков"