Полицията и асоциацията на летищните оператори в Германия поискаха играта Pokemon Go да е забранена в зоните за сигурност. Според тях т. нар. спирки, където играчите могат да събират яйца и Poke Balls, могат да бъдат опасни. Играчите, които пропускат да се чекират или отварят изходите за спешни случаи, могат "да предизвикат широкомащабни полицейски мерки", предупредиха оттам.

Приложението вече официално е в Германия от миналия месец, напомня Би Би Си.

Междувременно полицията в Оснабрюк съобщи, че е спасила мъж, "който очевидно искаше да хване определен покемон" от жп релсите. 22-годишният ловец на покемони обяснил, че мобилният му телефон го отвел до целта. Страстта на мъжа по играта обърка разписанието на няколко влака, които закъсняха, той беше отведен на безопасно място, съобщи ДПА.

Някои банки в Дюселдорф също забраниха играта на тяхна територия от съображения за сигурност.

Още от покемон манията по света:

- Американка откри мъртво тяло, докато издирваше покемон в река близо до дома си. 

- Настроената против гейовете Баптистката църква на Уестбъроу в САЩ се оказа "джим" в играта и търсачите отгледаха розов покемон, наречен "Любовта е любов". Църквата отговори със серия гневни постове в социалните мрежи, в които обяви покемона за "содомит".

- Четирима души бяха арестувани. Те отвеждали играчите в търсенето на покемони в отдалечени, безлюдни места и ги ограбвали като насочвали към тях пистолет. Наложи се създателите на играта да призоват покемони да се търсят само в компанията на приятели и да не се ходи на непознати места.