Шофьор на автобус от столичната линия 72 отказа да съдейства на трудноподвижен човек с инвалидна количка да се качи в автобуса на спирка "Стадион Васил Левски" в посока Орлов мост. Шофьорът обяснил, че не му плащат, за да пусне платформата, която осигурява достъпа на хора в нравностойно положение. Това предаде БНТ, тъй като цялата ситуация се е разиграла пред очите на оператора Красимир Стоичков. 

Наложило се е човекът да се влачи и да седи на земята в автобуса.

Снимките, резултат от безобразното поведение на шофьора, са изпратени в рубриката My News от Стоичков. Той днес разказа в ефира на националната телевизия на какво е бил свидетел:

"Доста унизително беше. Водачът се държеше доста арогантно. След като всички пътници започнаха на висок тон да казват: "Защо не спуснахте платформата в автобуса - има такава възможност". Той - седи си зад волана и започна нахално, арогантно и грубо да отговаря на пътниците. След което рязко тръгна и се возихме неприятно до "Орлов мост", до следващата спирка. През цялото време този човек седеше на пода, за да може по-лесно да слезе, влачейки се отново", казва Краси Стойчев.

Линия 72 е една от малкото частни в София. От БНТ казаха, че шофьорът е уволнен още днес.

Има вероятност концесията на фирмата да бъде прекратена от септември. Засега ще има глоба за концесионера.