Tina S. е на 17 и свири "Лунната соната". На "хеви метъл" китара с дисторшън... Това са едни от малкото данни, които може да научите на първо четене за това момиче вундеркинд.

Освен, че е от Франция, страничката й във фейсбук има над 260 000 харесвания, а в YouTube - над 421 000 абонати. За часовете от вчера, откакто е качила поредния си хит, вече е видян над 102 000 пъти. У нас такива показатели дава почти само - с извинение - Азис и неколцина други.

За Тина вече са писали в сайта на MTV, в "библията" на китаристите Guitar World и на други места... Факт е, че свири от 6-годишна, а кавърът й на "Ван Хален" на Eruption е гледан над 14 850 000 пъти. Ето го и него, като напомняме, че през 2013 г., когато свири "жицата" на Еди Ван Хален, Тина е била на 15.

Ами Gabriella Quevedo? Нейната родина е Швеция, но има аржентински корени. Е, вярно, че е доста по-"възрастна" - родена е през януари 1997 г.... Но пък и акустичната китара никак не е лесна. Само чуйте:

 

 

Изобщо една от най-големите красоти на YouTube е, че е пълен с такива хлапета, които могат не само да ви усмихнат, а и да ви върнат вярата и надеждата за света.

И да не решите, че твърдим, че "младите, умни и талантливи" са само навън... Запознайте се с Ева Вергилова.

Повече за нея може да видите на официлния ѝ уебсайт... Но самото ѝ свирене говори предостатъчно.

Не пропускайте също така да се насладите на изпълнението на Ева (досущ като на колежката й) на класика, при това писана не за китара, а за пиано. Произведението е на италианеца Лудовико Ейнауди.